Fruit tart


delicious tart with fruits

للوصفة بالعربى انزل تحت

For the crust:-

2 cup flour
pinch of salt
3/4 cup cold butter 
one egg yolk
2 tbsp cold water

Directions:-

sift the flour with salt , cut the butter into small cubes and combine it with flour until it looks like sand , mix the egg yolk with the cold water and add them to the mixture , combine the dough and shape it into a ball and put it in the refrigerator for half an hour.
roll the dough on a floured surface and put it in the tart mold , make small holes using fork and put it in the refrigerator for 30 minutes.
before baking it put parchment paper and some beans on it.


bake at 180 celsius for 10 minutes , remove the parchment paper and beans , and put it back in the oven for 10 minutes.
let it cool until we make the filling.

For the filling:-

2 tbsp vanilla custard
3/4 cup milk
1 cup whipped cream 
fruits

Directions:-

melt the custard in milk and put it on medium fire and stir it using whisk until it looks thick
remove from fire and add the whipping cream and mix using whisk .
pour it on the tart and decorate it with fruits.


hope you enjoy the recipe.

 لطبقة التارت

2 كوب دقيق
ذرة ملح
3/4 كوب زبدة باردة
صفار بيضة
2 ملعقة كبيرماء مثلج

الطريقة

ينخل الدقيق مع الملح و تقطع الزبدة الى قطع صغيرة و تفرك مع الدقيق حتى يصبح شكلهم كالرمال ثم نمزج صفار البيضة مع مع الماء البارد و نضيفهم الى الخليط و نجمعهم بالايدى حتى تصبح عجينة و نشكلها على شكل كرة و نضعها فى الثلاجة لمدة نصف ساعة 
نفردها على سطح مرشوش دقيق و نضعها فى قالب التارت و نعمل ثقوب بالشوكة على سطح التارت
و نضعها  فى الثلاجة مرة اخرى لمدة 30 دقيقة
و قبل الخبز نضع عليها ورق الزبدة و بعض البقول و تخبز على درجة حرارة 180 لمدة 10 دقائق ثم نخرجها و نزيل ورق الزبدة و البقول و نعيدها الى الفرن مرة اخرى لمدة 10 دقائق 

للحشوة 

2 ملعقة كبيرة كاسترد فانيليا
3/4 كوب لبن
كوب كريمة مخفوقة
اى نوع فواكه تفضلوه

الطريقة

نخلط الكاسترد مع اللبن و نضعه على نار هادئة مع التقليب المستمر حتى تصبح سميكة و نزيلها من على النار و نخلط معها الكريمة جيدا و تصب فوق التارت و نضع الفاكهة

اتمنى ان تنال الوصفة اعجابكو و تجربوها


No comments:

Post a Comment