Basbousa طريقة البسبوسة Easy & Delicious dessert from middle east


للوصفة بالعربى انزل تحت

ingredients:-

2 cup semolina flout
1 cup yogurt
3/4 cup sugar 
2 tbsp butter
1 tbsp baking powder

For the syrup:-

1 , 1/2 cup water
1 , 1/2 cup sugar
1 tsp vanilla
1 tsp lemon juice

syrup Directions:-

boil the sugar and water after boiling add vanilla and lemon juice and let it boil for 2 to 3 minutes.

Basbousa directions:-

mix all the ingredients together with hands.
put in greased mold sprinkle almond on top if you want
bake at 180 celsius for 25 minutes.

when it's done pour the hot syrup immediately on it , cover it and put it back in the oven while it's still warm put this time without turning the oven on for 10 minutes to get soft basbousa.


hope you enjoy

مكونات البسبوسة

2 كوب دقيق سميد
كوب زبادى
3/4 كوب سكر
2 ملعقة كبيرة زبدة
ملعقة كبيرة بيكنج بودر

مكونات الشربات


1 , 1/2 كوب سكر
1 , 1/2 كوب ماء
ملعقة صغيرة عصير ليمون
 فانيليا


طريقة الشربات

نضع السكر و الماء فى ايناء على النار  و عند الغليان نضع عصير الليمون و الفانيليا و نتركه يغلى لمدة 3 او 2 دقيقة

طريقة البسبوسة

نخلط جميع المكونات مع بعضها بالايدي
و نضعها فى صينية مدهونة و نضع لوز على السطح
تخبز على درجة حرارة 180 لمدة 25 دقيقة
تسقى بالشربات الساخن فور خروجها من الفرن و تغطى و نعيدها الى الفرن و هو ما يزال دافئ بدون اشعاله حتى نحصل على بسبوسة طرية

اتمنى ان تنال الوصفة اعجابكم و تجربوها