chocolate bomb

yummi chocolate dessert .

للوصفة العربى انزل تحت

For the cake:-

2 tbsp flour
2 tbsp sugar
2 egg
1 tbsp cocoa powder
pich of salt 
vanilla
1/2 tsp baking powder

Directions:-

pre heat the oven, beat the eggs in medium speed put the sugar gradually until the mixture is pale yellow , thick and tripled in volume about 8 minutes .
in another bowl sift the flour , salt , baking powder and cocoa, add them to the mixture gradually and mix gently by spoon.
put the mixture in greased mold and bake at 180 celsius about 10 minutes. 
then leave the cake to cool.

for the cream mixture:-

1 cup whipped cream
3 tbsp sugar
1/4 tps unflavoured powdered gelatin 
1/8 cup warm water

Directions:-

stir the gelatin in warm water and set aside
mix the whipped cream with sugar well and add the gelatin and mix well again, put them in bowl in the freezer for 10 minutes.

for chocolate mousse:-

1 cup melted chocolate 
1 cup yogurt
1/2 tsp powdered gelatin
1/4 cup warm water
1/4 cup whipping cream

Direction:-
stir the gelatin in water and set aside.
mix the chocolate well and add the yogurt then add the whipping cream mix and add gelatin and mix again.
put the mixture in bowl bigger than the one we use to put the cream mixture.
bring the cream mixture and put it in the center of the chocolate mousse and put it in the refrigerator for 10 minutes.
Now put it on the cake.

for tha glaze:-

1/2 cup melted chocolate
1/4 tsp powdered gelatin
1/4 cup warm water

Directions:-
stir the gelatin in water and set aside until it cools
after that mix it with melted chocolate,
and pour it on the cake bomb.

Hope you enjoyed the recipe.

طريقة الكيك

2 ملعقة كبيرة دقيق
2 ملعقة كبيرة سكر
2 بيضة
1 ملعقة صغيرة كاكاو
ذرة ملح
فانيليا
1/2 ملعقة صغيرة بيكنج بودر

الطريقة

نضرب البيض على سرعة متوسطة و نضع السكر بالتدريج حتى يصبح المزيج لونه اصفر شاحب و سميك و يزيد حجمه ثلاث
مرات لمدة 8 دقائق
 فى وعاء اخر ننخل الدقيق و الملح و الكاكاو والبيكنج بودر نضيفهم الى الخليط بالتدريج و نخلط بملعقة ببطء
نضع الخليط فى قالب مدهون و نخبز على درجة حرارة 180 لمدة 10 دقائق

لخليط الكريمة
كوب كريمة خفق 
3 ملاعق كبيرة سكر
1/4 ملعقة صغيرة جيلاتين بودرة
1/8 كوب ماء دافىء

الطريقة

نقلب الجيلاتين فى الماء الدافىء و نتركة جانبا
نخلط كريمة الخفق مع السكر جيدا و نضع الجيلاتين و نخفق جيدا و نضيفهم فى وعاء فى الفريزر لمدة 10 دقائق

لموس الشكولاتة

كوب شكولاتة سائلة
كوب زبادى
1/2 ملعقة صغيرة جيلاتين
1/4 كوب ماء دافىء

الطريقة

نقلب الجيلاتين فى الماء الدافىء و نتركة جانبا
نخلط الشكولاته جيدا و نضع الزبادى و كريمة الخفق و نخلط و نضع الجيلاتين و نخلط مرة اخرى
نضع الخليط و وعاء اكبر من الوعاء الذى وضعنا فيه خليط الكريمة 
نجلب خليط الكريمه و نضه فى وسط موس الشكولاته و نضعه فى الثلاجة لمدة 10 دقائق 
و نضعه على الكيك

الطبقة الامعة

1/2 شكولاتة سائلة كوب
1/4 ملعقة صغيرة جيلاتين
1/4 كوب ماء دافىء

الطريقة

نقلب الجيلاتين فى الماء الدافىء و نضعه جانبا حتى يبرد و بعد ذلك نخلطه مع الشكولاتة السائلة و نضعه على الكيك

اتمنى ان تكون الوصفة نالت اعجابكم

No comments:

Post a Comment